"Magnitski nimekiri oli survepunkt. Putin ei tee kunagi midagi ilma konkreetse põhjuseta. Ta on taktik, mitte strateeg. Olin kindel, et tal pidi olema konkreetne lepe juba laual, kui ta Hodorkovskit mainis.  See ei saanud olla kokkusattumus. Mu esimene mõte oli seotud Angela Merkeli võimaliku osalemisega Sotši mängudel," kirjutab Kasparov enda Facebooki lehel.

Kasparov lisab, et kuigi Hordokovski vabastatakse, ei tasuks unustada, et ta oli ligi 10 aastat vangis vaid selle eest, et ta ei tunnistanud Putinit.

Samuti ei tasu opositsioonipoliitiku sõnul unustada, et seni kuni Putin võimul on, on Venemaa vanglad poliitilisi vange täis.

"Siin ei ole mingit armuandmist, mingit halastust. Putin paneb süütuid inimesi vangi ja siis vabastab neid enda huvidele vastavalt. Nad on kõigest žetoonid tema jaoks. Ehk Obama lõpuks taipab, et surve ja võim on ainukesed, mida on gangsterisuguse Putiniga suhtlemisel võimalik kasutada," leiab Kasparov.

President Vladimir Putin teatas eile iga-aastase pressikonverentsi lõppedes üllatuslikult, et 2003. aastast saadik vangis istunud Hodorkovski on esitanud armuandmispalve. Riigipea allkirjastas selle reedel.

Venemaa kunagine rikkaim mees ja Kremli kriitik Mihhail Hodorkovski lahkus täna pärast Putini armuandmispalve allkirjastamist vanglast.

Ta kandis viimati karistust Karjalas Segeža koloonias number 7, kust ta pidanuks vabanema 2014. aasta augustis.