Vastavasisulise käsu andis augustis Kasahstani tervishoiuministeerium. Selle järgi registreeritakse kodanikud, kes elasid või läbisid ajateenistuse Ida-Kasahstani, Pavlodari ja Karaganda oblastites aastatel 1949-1990. Registreerimine toimub ambulatooriumides, kus kodanikud täidavad spetsiaalse küsitluslehe. Informatsiooni kogub kokku intsituut ning loendus kavatsetakse lõpule viia 2013. aasta juuliks, vahendab Lenta.ru.

Instituudi andmetel elab praegu suurem osa kannatanutest Ida-Kasahstani oblastis.

Instituudist öeldi, et täpsemaid andmeid kannatanute kohta on vaja näiteks raha eraldamiseks nende kodanike raviks.

Semipalatinski tuumapolügoon asus Semipalatinski (praegu Ida-Kasahstani), Pavlodari ja Karaganda oblastite piiril. Aastatel 1949-1989 korraldati seal sadu tuumakatsetusi – nii maa-aluseid kui ka maapealseid. Tuumakatsetuste tõttu kannatanud territooriumi kogusuurus on enam kui 300 000 ruutkilomeetrit.

Tuumakatsetused lõpetati 1989. aastal ja 1991. aastal suleti polügoon Kasahstani võimude poolt ametlikult. 2000. aastate keskpaiga andmetel kuulutati kannatanuks 1,3 miljonit inimest. 1992. aastal võeti Kasahstanis vastu seadus, mis annab kannatanutele soodustusi ja hüvitisi.