Kaks naist märkasid söövat karu surnuaias ja nende hirmuröögatused ajasid looma metsa tagasi. Karu oli kaevanud surnukeha hauast üles, sest marjad, seened ja konnad on metsast kohalike kinnitusel kadunud, kirjutab The Guardian. Karusid on sealkandis nähtud ka inimeste aedades ja prügikastides tuhnimas.

"Nad on praegusel aastaajal tõeliselt näljased. See on suur probleem. Paljud neist ei ela seda üle," ütles Simion Razimslov Komi jahi- ja kalandusklubist. Venemaal tegutsev Maailma Looduse Fond WWF raporteeris sarnastest juhtumitest kaks aastat tagasi ka Murmanski lähedalt.

"Üks karudest õppis seda tegema (kirstu avama) ja siis õpetas teisi. Nad olid väga kiired õppima," rääkis Maša Vorontsova rahvusvahelisest loomakaitseorganisatsioonist IFAW. Vorontsova arvates ründavad kõigesööjad karud surnuaedu, sest sealt saab süüa kergesti, nagu külmkapist. "See on õudne. Keegi ei soovi mõelda surnud pereliikmest karu söögina," märkis ta.

Venemaal on umbes 120 000 kuni 140 000 karu. Suurim oht ei ole neile mitte toidupuudus, vaid salaküttimine, mida harrastavad eelkõige rikkad venelased ja Hiina piiri ääres elajad.