Süüria valitsuse kutsel mindi talle appi. Abi on osutatud? On. Saavutati Assadi režiimi püsimine? Seda küll, vähemalt mõneks ajaks. Ehkki küsimus ei ole Assadi isikus, Moskvale sobib iga liider, kes vajab püsimiseks Venemaa tuge.

Mindi terrorismi vastu võitlema. Võit on saavutatud? Ei ole. Aga eks see on ka selline ülesanne nagu „liikluskultuuri parendamine“ või „kliimamuutuste ohjeldamine“, kus peamine on protsess ise.

Ametlikult mitte välja öeldud eesmärgiks oli enda murdmine suurte läbirääkimis-laudade taha. Eesmärk saavutati? Kahtlemata! Kasutatud võte ei kuulu küll kõige väärikamate hulka, aga sõjaka geopoliitilise koolkonna kohaselt tehti kõik õigesti. Demonstreeriti enda võimekust anda sõjalisi lööke kaugel enda piiridest väljapool – selles tõlgendusvõtmes kasutati parimat ja eesmärgipäraseimat vahendit.

Teiseks mitte-ametlikuks eesmärgiks oli siseriikliku vaimustuse ülespiitsutamine. Siin tuleb tunnistada täielist edu. Kusjuures nii sisse- kui väljaviimise juures. Mõlemal puhul leidus küll ka teisitimõtlejaid, kuid suures plaanis pole see oluline.