Viiburist umbes sada kilomeetrit Laadoga järve suunas asub Rautu, mis kuulus enne Talvesõda Soomele. Praegu on koha nimi Sosnovo, vahendab Ilta-Sanomat.

Viimastel aastatel on Sosnovo saanud Venemaal tuntuks talispordikeskuse Igora poolest, kus ka Soome president Sauli Niinistö käis 2012. aastal Putiniga jäähokit mängimas. Igorat nimetatakse Venemaal „Putini suusamäeks”, sest selle omanikud on Putini siseringi mehed.

Igora vastas tehakse praegu ulatuslikke pinnase- ja ehitustöid. Tegemist on tohutu ringrajaprojektiga umbes tunnise autosõidu kaugusel Peterburist.

Kohaliku uudisteportaali 47news teatel on ringrajaprojekti taga ettevõte nimega Igora Drive, mille taustajõududel on otsesed sidemed Igora spordikeskusega.

50 protsenti Igora Drive’ist kuulub ettevõttele Aktsept, mille omanik on keegi Mihhail Šelomov. Laiemale publikule ei ütle nimi midagi, aga tegemist on Putini nõo Ljubov Šelomova pojaga.

Neljandik Igora Drive’ist kuulub Putini vanale suvilasõbrale, panga Rossija suuromanikule Juri Kovaltšukile ja tema pojale Borissile. Teise neljandiku omanik on aga Venemaa raudtee ehitushangetega rikastunud Vladimir Vassiljev, keda tuntakse ka ühe Venemaa edukama rallisõitjana.

Ringraja territooriumi omanik ja ehitustööde eest põhivastutuse kandja on ettevõte nimega Amarilis, mille omanik Pavel Zaitsev kuulub Putini „varahoidjateks” nimetatud Gennadi Timtšenko ja Pjotr Kolbini lähedaste äripartnerite hulka.

Vene meedia teatel on ringrajaprojekti maksumus 11 miljardit rubla ehk praeguse kursi järgi umbes 145 miljonit eurot. Raja profiili on joonestanud legendaarne vormel 1 radade kavandaja, sakslane Hermann Tilke. Ta on kavandanud ringraja ka Sotšisse, aga ka Shanghaisse ja Singapuri.

Esialgu ei kavandata Karjala Kannasele siiski vormel 1 võistlusi, sest muu infrastruktuur ja vaid 6000 kohta pealtvaatajatele seda ei võimalda.

Portaali Minibiz.ru andmetel on rajale lubatud FIA teine staatus, mis tähendab, et seal võidakse korraldada kõiki muid võistlusi peale vormel 1. Sosnovo rajooni juht Sergei Minitš teatas portaalile Lenoblinform, et rajal hakatakse korraldama rallikrossi ja drifting’u võistlusi.

Tilke on Vene meediale öelnud, et rada ise sobiks ka vormel 1 võistlusteks. Mitmed Vene väljaanded annavad mõista, et raja finantseerijate eesmärk on siiski vormel 1 kõlbulikkuse saavutamine tulevikus.