Ligi sajast pealkirjast koosnevas nimistus figureerivad kõrgetel kohtadel sellised väärikad teosed nagu “16. parteikongressi aruanne”, ekspresident Jiang Zemini “Sotsialism Hiina moodi” ja “Hiina Kommunistliku Partei ajalugu”.

Pakutakse ka maagia- ja müstikaraamatuid, kuigi Harry Potteri sari ja J.R.R. Tolkieni “Sõrmuste isand” on nimistus parteiraamatutest tublisti tagapool.

“Inimkonna ajaloos tuleb selliseid katastroofe ikka ette. Meie arvates on see just paras aeg lugemiseks,” soovitas riikliku kirjastusorganisatsioon.

Hiinas, kus äge hingamisteede viirushaigus SARS novembris ilmus, on nakatumisi olnud kõige rohkem, eriti hull on olukord pealinnas Pekingis.

Nakkuse leviku vältimiseks on suletud lõbustusasutusi, inimesed väldivad ostukeskusi, restorane ja ühiskondlikku transporti.

Hiina võimud peatasid alates teisipäevast SARS-i leviku ohjeldamiseks metsloomadega kauplemise, keelasid tsirkuseetendused ja sulgesid loomaaiad.

Metsloomakasvatusele spetsialiseerunud farmides kehtestatakse ranged kontrollimeetmed. Samuti keelatakse tsirkuseetendused ja muu äritegevus, millega kaasneb otsene kontakt metsloomadega. SARS-i levikupiirkondades suletakse ajutiselt ka loomaaiad.