Kansases vastu võetud uute haridusnõuete kohaselt ei pea koolides õpetatav põhinema pelgalt teaduslikult tõestatud materjalil, nagu darvinism, vaid õpetajad peavad õpilastele selgitama ka alternatiivseid evolutsiooni selgitavaid teooriaid, vahendab PM Online The Independenti uudist.

Kreatsionism põhineb reeglina piibellikul õpetusel inimese ja Maa loonud Jumalast. Selle teooria pooldajad leiavad, et elu teket ja arengut pidi suunama “kõrgem jõud.”

“Selle seaduse vastuvõtmine on Kansase ja meie osariigi koolilaste jaoks kurb päev. Meist on selle tõttu saanud kogu riigi ja miks mitte ka kogu maailma naerualune,” ütles Kansase haridusnõukogu liige Janet Waugh, kes oli üks uute nõuete vastu hääletajatest.

Alates 1980. aastate algusest USA-s debatti tekitanud kreatsionismiõpetus kuulutati 1987. aastal USA ülemkohtus religioosseks ning seda ei soovitatud koolides õpetada.

USA president George Bush kinnitas aga tänavu aasta alguses peetud kõnes, et koolides tuleks õpetada mõlemat varianti, nii evolutsiooniteooriat kui ka kreatsionismi. “Inimetel peab olema valikuvõimalus ja erinevate teooriate õpetamine aitab silmaringi laiendada,” oli Bushi seisukoht.