Kõrge politseiametnik ütles kolmapäeva hilisõhtul kohaliku aja järgi, et kahtlusalune plaanis kasutada pommi enesetapurünnaku korraldamiseks avalikus kohas, kuid ta tapeti politseioperatsiooni käigus. Anonüümseks jäänud ametniku sõnul on kahtlusaluse nimi Aaron Driver, vahendab Associated Press.

Manitoba provintsist Winnipegist pärit 20. eluaastate keskpaigas Driver sai varem sel aastal kohtult määruse, mille järgi oli tal keelatud liituda terroristlike organisatsioonide, sealhulgas Islamiriigiga.

Veebruaris leppisid Driveri advokaat ja prokurör kokku niinimetatud peace bond’is, mis on Kanada seaduse järgi kriminaalkohtu määrus, mis kohustab isikut teatud ajaperioodi jooksul rahu säilitama ja hästi käituma. Sisuliselt tähendab see katseaega, mille jooksul ei tohi muid kuritegusid toime panna. Kokkuleppe järgi oli põhjendatud alus karta, et Driver võib osaleda terrorirühmituses või selle tegevusele otseselt või kaudselt kaasa aidata.

Politseioperatsioon Ontario provintsi Strathroy linnas Torontost 225 kilomeetrit edelas kestis öötundideni.

Kuninglik Kanada ratsapolitsei teatas varem, et peatas võimaliku rünnaku pärast usutava informatsiooni saamist võimaliku terroriohu kohta.

Kanada avaliku ohutuse minister Ralph Goodale ütles, et rääkis sündmustest peaminister Justin Trudeauga, et kinnitada, et avalik ohutus on olnud ja on jätkuvalt korralikult kaitstud.

„Operatsioonides osalesid kuninglik Kanada ratsapolitsei, Kanada julgeolekuluureteenistus ning teised politsei- ja julgeolekuagentuurid,“ lisas Goodale. „Need agentuurid tegutsesid täna välja arenenud tingimustes efektiivselt.“