Harper ütles intervjuus Associated Pressile, et loodab, et G7 ei võta Putinit kunagi tagasi.

„Ma ei arva, et Vladimir Putinile alluv Venemaa kuuluks G7-sse. Punkt,“ ütles Harper. „Kanada oleks väga, väga tugevalt vastu Putini taas selle laua taha istumisele. Venemaa tagasitoomine nõuaks konsensust ja seda konsensust lihtsalt ei tule.“

Kanada peaministri sõnul on Venemaa mõttekaaslaseks olemisest kaugel.

„Venemaa püüab pigem meelega olla strateegiline rivaal, olla meelega vastu headele asjadele, mida püüame maailmas saavutada mitte millelgi muul põhjusel kui olla lihtsalt vastu,“ ütles Harper.

Harperi sõnul on „selle mehe mõtteviis, kellega me asju ajame, selline, et külm sõda ei ole lõppenud ja „Ma pean võitlema, et lõppu kuidagi muuta.““

„Ma ei usu, et oleks mingit võimalust, kuidas Venemaa võiks selle juhi all kunagi muutuda,“ nentis Harper.

Eelmise aasta novembris sai Putin Harperilt külma vastuvõtu osaliseks, kui tahtis G20 tippkohtumisel Austraalias kätt suruda. „Ma arvan, et ma surun teie kätt, aga mul on teile öelda ainult üht asja: te peate Ukrainast välja käima,“ teatas Harper.

Küsimusele, milline oli Putini vastus, vastas Harper, et Putin loomulikult eitas Ukrainas olemist.

„See on selline tüüpiline Vene välispoliitika, öelda, et must on valge, kuigi igaüks teab vastupidist. Ma arvan, et niikaua, kuni neil on seisukoht, et nad lihtsalt võtavad, nad lihtsalt kohtlevad meid, nagu me oleksime kõik lollid, ei ole tõesti mingit mõtet nendega dialoogi pidada,“ lausus Harper.