Trudeau kõneles Alberta provintsis Edmontonis, kus toimus katastroofis hukkunud 57 Kanada kodaniku mälestusüritus, vahendab BBC News.

Peaminister lubas nõuda Iraanilt vastuseid. Iraan on tunnistanud, et Ukraine International Airlinesi reisilennuki tulistas alla Iraani sõjavägi. Hukkusid kõik 176 lennuki pardal olnud inimest.

„Seda tragöödiat ei oleks tohtinud kunagi juhtuda ja ma tahan teile kinnitada, et teil on minu täielik toetus sellel erakordselt keerulisel ajal ... te annate meile eesmärgi nõuda teie jaoks õiglust ja vastutust,” ütles Trudeau ülikooli spordisaali kogunenud 2300 inimesele.

„Me ei puhka enne, kui on olemas vastused,” lisas Trudeau.

Iraani viivitusega tulnud ülestunnistus Boeing 737 „kogemata” rakettidega allatulistamise kohta on tekitanud viha nii kodu- kui välismaal.

Meeleavaldustel Teheranis ja teistes linnades skandeeriti juhtkonnavastaseid hüüdlauseid ning toimusid kokkupõrked julgeolekujõududega ja kasutati pisargaasi.

Iraan on kutsunud Kanadat, Ukrainat ja Boeingut juurdlusest osa võtma. Iraan on lubanud vastutavatele isikutele süüdistuse esitada.