„Valijad on rääkinud ja me peame nende tahet austama,“ ütles Colorado osariigi kuberner John Hickenlooper, kes ise oli marihuaana seadustamise vastu,“ vahendab Associated Press. „Sellest tuleb keeruline protsess, kuid me kavatseme selle läbida. Sellest hoolimata ütleb föderaalseadus endiselt, et marihuaana on ebaseaduslik uimasti, nii et ärge seda liiga kiiresti välja võtke.“

Marihuaana legaliseerimise toetajad avaldavad föderaalvalitsusele survet selle seadustamiseks kogu USA-s. Colorado seaduse järgi võivad üle 21-aastased isikud omada kuni ühe untsi (28 grammi) marihuaanat või kuus marihuaanataime isiklikuks kasutamiseks. Legaliseerimise vastaste sõnul muudab see Colorado narkoturistide paradiisiks.

Washingtoni osariigis heaks kiidetud seadusega seadustatakse ja reguleeritakse marihuaana tootmine, omamine ja levitamine üle 21-aastastele elanikele.

Marihuaanale kehtestatakse Washingtoni osariigis 25-protsendine maksumäär, kui kasvataja müüb seda töötlejale, töötleja edasimüüjale ja edasimüüja kliendile. See võib osariigile sisse tuua 500 miljonit dollarit, milles analüütikud küll kahtlevad.

Oregoni osariigis lükati marihuaana seadustamine tagasi. Seal oleks marihuaana müümiseks loodud osariigi poolt litsentseeritud poed ning lubatud seda täiskasvanutel litsentsivabalt kasvatada ja tarvitada.

Arkansases lükkasid hääletajad tagasi meditsiinilise marihuaana legaliseerimise, Massachusettsis oldi aga selle poolt.