Carter ütles senati relvajõudude komitee ees esinedes, et ootab rohkem sellist tegevust nagu eelmisel nädalal Iraagis, kui vabastati kümneid pantvange, kuid hukkus üks USA eriüksuslane, vahendab AFP.

„Me ei hoia end tagasi võimekate partnerite toetamisel avanenud võimalusi ära kasutavates rünnakutes Islamiriigi vastu või selliste missioonide otsesel läbiviimisel, kas löökidena õhust või otsese tegevusena maapinnal,“ ütles Carter.

Carter ei täpsustanud, mida ta mõtles otsese tegevusena maapinnal. President Barack Obama administratsioon on vastu USA maavägede saatmisele Süüriasse.

Carteri sõnul keskendab USA oma jõupingutused Islamiriigi keskuse Raqqa vastu Põhja-Süürias ning suurendab toetust džihadistide vastu võitlevatele mässuliste rühmitustele.

„Me loodame intensiivistada oma õhukampaaniat, sealhulgas täiendavate USA ja koalitsiooni lennukitega, et võtta Islamiriik sihikule enamate ja raskemate löökidega,“ ütles Carter. „See sisaldab rohkem lööke Islamiriigi suure väärtusega sihtmärkide vastu, sest meie luure paraneb.“