Tervishoiuministeeriumi andmeil sai kokkupõrgetes vigastada 13 inimest. Teisipäeval kogunesid saatkonna juurde tuhanded meeleavaldajad, kes rebisid Ühendriikide lipu maha ja heiskasid selle asemel musta islamilipu, vahendab BNS.

Siseministeerium teatas neljapäeval, et vägivallatsemist alustasid protestijad, "kes loopisid saatkonda kaitsvaid julgeolekujõudude liikmeid kivide ja pudelitega".

Egiptuse valitsus kutsus kolmapäeval filmi hukka mõistes vaoshoitusele.

"Film solvab prohvetit ja on ebamoraalne," öeldi valitsuse avalduses, mille peaminister Hisham Qandil pressikonverentsil ette luges. "Me kutsume Egiptuse suurt rahvast oma viha väljendades vaoshoitusele."

Kolmapäeval toimusid protestid USA saatkondade ees Marokos, Sudaanis ja Tuneesias, kus politsei kasutas mitmesaja protestija laialiajamiseks pisargaasi.

Väikese eelarvega film "Moslemite süütus" kujutab moslemeid ebamoraalsete ja tarbetult vägivaldsetena. See viskab nalja ka prohvet Muhamedi üle ning puudutab pedofiiliat ja homoseksuaalsust.

Filmi režissööriks ei ole end veel keegi tunnistanud. Algselt viitas USA meedia Sami Bacile'ile, kes enda sõnul tegi filmi viie miljoni dollariga ja 100 juudi abiga, kuid sellist isikut ei ole leitud.

Kopti kristlasi süüdistati filmi araabia muganduse levitamises Egiptuses. Nädalavahetusel näitas Egiptuse televisiooni filmist katkendeid, mis ilmselt vallandaski protestilaine.