Paljude meeleavaldajate jaoks sellest aga ei piisa ja nõutakse feldmarssali tagasiastumist. Pärast pimeduse saabumist jätkusid kokkupõrked meeleavaldajate ja märulipolitsei vahel, teatab BBC News.

Meeleavaldustest teatatakse ka teistes Egiptuse linnades – Aleksandrias, Suessis, Port Saidis ja Aswanis.

Egiptuse valitsev sõjaväenõukogu teatas varem, et presidendivalimised ei toimu enne 2012. aasta lõppu või 2013. aasta algust. See teade ja sõjaväelaste põhiseaduseelnõu, mis kaotaks tsiviiljärelevalve nende üle, viisid reedel massimeeleavaldusteni Tahriri väljakul.

Feldmarssal Tantawi ütles teisipäeval rahvuslikus televisioonis kõneldes, et 28. novembril algavad parlamendivalimised leiavad aset nagu plaanitud, hoolimata rahutustest.

Uus parlament peaks siis valima 100-liikmelise asutava kogu, mis peaks kuue kuu jooksul koostama uue põhiseaduse. Seejärel tuleks see referendumil heaks kiita, enne kui saab korraldada presidendivalimised. Meeleavaldajad nõuavad aga, et presidendivalimised korraldataks kohe pärast parlamendivalimisi.

Tantawi sõnul tegeleb armee ainult inimeste kaitsmisega ega soovi püsivat võimu.

„Relvajõud, mida esindab kõrgem nõukogu, ei püüdle võimu poole ning asetab riigi ülimad huvid kõigist kaalutlustest kõrgemale,“ ütles Tantawi. „Nad on täiesti valmis võimu viivitamatult üle andma ning naasma oma pärisülesannete juurde kodumaa kaitsel, kui see on see, mida rahvas tahab rahvusliku referendumi kaudu, kui vaja.“

Tantawi ütles, et nõustus peaminister Essam Sharifi valitsuse tagasiastumisega, mille armee oli ise ametisse määranud, ning seda asendab rahvuslik päästevalitsus.

Pärast Tantawi kõnet skandeerisid meeleavaldajad Tahriri väljakul: „Meie ei lahku, tema (Tantawi) lahkub.“

„Me ei ole tema kõnega rahul,“ ütles meeleavaldaja nimega Tamer Lokman Tahriri väljakul. „See meenutab meile neid, mida pidas endine president Hosni Mubarak, kui ta ei täitnud meie nõudmisi.“