Televisioonis üle kantud pöördumises, mida kanti üle tuhandetele vihastele meeleavaldajatele Kairo Tahriri väljakul, ütles diktaator selgelt välja, et hoiab otsustavalt võimust kinni ja lahkub alles siis, kui septembrikuistel valimistel on talle järglane leitud, teatab Sky News.

Riigipea ütles, et delegeerib osa võimust asepresident Omar Suleimanile, et riiki stabiliseerida.

Mubaraki kõne tekitas Egiptuse rahvas neljapäeva õhtul viha. Inimesed vehkisid kingadega ja nõudsid presidendi lahkumist.

Loodetakse, et reedel saabub pärast iganädalast palvust Tahriri väljakule kuni miljon inimest.

Lootused Mubaraki tagasiastumiseks olid suured, eriti kui kõrge kindral lubas meeleavaldajatele, et nende nõudmised täidetakse. Mubaraki sõnad võeti vastu vaikuses ja seejärel hakati taas häälekalt tema tagasiastumist nõudma.

Kohe pärast Mubaraki kõnet kutsus asepresident Omar Suleiman meeleavaldajaid üle koju minema ning ühinema ja tulevikku vaatama.

Teatati ka, et Egiptuse armee ülemnõukogu oli pidanud koosoleku, mis võis tähendada, et armee võtab kontrolli enese kätte.

Opositsioonitegelane Mohamed ElBaradei kutsus armeed üles riigi poliitilisse kriisi sekkuma, ennustades, et vastasel juhul Egiptus plahvatab.