„Talle ei ole tehtud dialüüsi,“ ütles Rotstein ajalehe Haaretz vahendusel. „Ta saab endiselt sama meditsiinilist ravi, mida on saanud aastaid.“

Sharonil on viimastel päevadel lakanud töötamast neerud, teatasid allikad kolmapäeval, kuid talle ei tehta dialüüsi selle ohtlikkuse tõttu tema halvale füüsilisele seisundile.

„Kui probleeme oleks vaid ühe organiga, oleks lugu teine, kuid (Sharon) kannatab probleemide all mitmete organitega,“ ütles Rotstein.

Rotsteini sõnul ei ole Sharoni füüsiline seisund pärast kolmapäeva enam halvemaks muutunud.

85-aastane Sharon viibib Tel Avivi Tel Hashomeri haiglas ning on olnud koomas alates 2006. aasta 4. jaanurist, kui tal tekkis ajuverejooks.

Sharoni seisundiga kursis olev allikas ütles kolmapäeval, et kui tema tervis veelgi halveneb, on surm päevade küsimus. Allikas lisas, et Sharoni perekond on tema voodi juures ja konsulteerib arstidega.

Sharon on olnud haiglas koomas viimased kaheksa aastat. Teda on ravitud ja söödetud voolikute kaudu.

Septembris tehti Sharonile kõhulõikus, et kõrvaldada probleem veenisisese toitmissüsteemiga. Tunni kestnud operatsiooni kavandati mitu kuud ette.

Jaanuaris näitas neuroloogiline skaneerimine Sharoni ajus märkimisväärset aktiivsust. Kontrolliti Sharoni reageeringuid mitmesugustele ärritajatele: perekonnapiltidele, poja häälele ja inimeste puudutustele.

Üllatuslikult avastati märkimisväärset aktiivsust aju asjaomastes osades.