Riikliku lennufirma Tans Peru lennukis oli 42 reisijat ja neli meeskonnaliiget. Lennujuhtimiskeskus kaotas lennukiga ühenduse, kui see oli lähenemas väikesele mägilennuväljale riigi põhjaosa džunglipiirkonnas, mida sageli külastavad turistid.

“Lennuk Fokker F-28 teatas hädaolukorrast kell 8.43 hommikul (15.43 Eesti aja järgi) Chachapoyase lennuvälja lähedal, sellest hetkest kaotasime lennukiga kontakti ja rohkem me temast kuulnud ei ole,” ütles lennufirma pressiesindaja Jorge Belevan raadiojaamale RPP.

Võib-olla õnnestus lennukil Chachapoyase lähedal hädamaandumine teha, ütles Belevan.

Päästetöötajad jätkavad kogu öö lennuki otsimist umbes 30 kilomeetri raadiuses lennuväljast, lisas ta.

“Ilm teeb otsimise raskemaks. Me kahetseme juhtunut ja loodame mõne tunni jooksul uusi teateid anda, seni aga pole me suutnud lennukit leida,” teatas asepresident Raul Diez Canseco pressikonverentsil.

Varem oli Tans teatanud, et tugev vihm sundis sõdureid ja õhujõude otsinguid katkestama.

Jaanuaris kestab Peruu džunglites vihmaperiood.

Lennuki oli teel mereäärsest Chiclayo linnast pooletunnise lennuteekonna kaugusel asuvasse Chachapoyasesse, kuhu saabuvad konkista- eelset Kuelapi mägikindlust külastavad turistid.

Chachapoyas asub Peruu pealinnast Limast 650 kilomeetrit põhja pool. Piirkonnas on hulgaliselt arheoloogilisi huviväärsusi ning president Alejandro Toledo valitsus on igati püüdnud soodustada turismi laienemist sinna.

Lennuki 42 reisija seas oli seitse last ja üks imik. Kaks reisijat olid välismaalased, ütles Belevan.