Moskva Basmannõi kohus sanktsioneeris Zaur Dadajevi vahistamise, keda süüdistatakse Boriss Nemtsovi tapmises osalemises. Ma teadsin Zauri tõelise Venemaa patrioodina. Ta teenis Vene Föderatsiooni siseministeeriumi sisevägede 46. üksikusse operatiivotstarbelisse brigaadi kuuluvas polgus selle asutamisest peale. Teda kutsuti „leitnandiks“. Täitis pataljoniülema kohuseid. Zaur oli polgu üks kartmatumaid ja mehisemaid sõjaväelasi. Eriti paistis ta silma lahingus Benoi lähedal, kui viidi läbi erioperatsioon suure terroristide bande vastu. Autasustatud ordeniga mehisuse eest, medaliga vapruse eest, teenete eest Tšetšeenia ees, Tšetšeenia juhi tänukirjaga jm. Ma olen kindlalt veendunud, et ta on siiralt Venemaale pühendunud, oli valmis kodumaa eest elu andma,“ ütles Kadõrov Izvestija vahendusel.

Kadõrov teatas, et andis korralduse viia läbi põhjalik juurdlus Dadajevi vallandamise asjaolude kohta õiguskaitseorganitest.

„Mulle ei ole arusaadavad Zauri Venemaa siseministeeriumi sisevägedest vallandamise tõelised põhjused ja motiivid. Räägitakse, et ta seletas seda ema haigusega. Massiteabevahendid annavad edasi, et Zaur kinnitas kohtus oma osalust Boriss Nemtsovi mõrvas. Kõik, kes teavad Zauri, kinnitavad, et ta sügavalt usklik inimene ning et ta oli nagu kõik moslemid rabatud Charlie Hebdo tegevusest ja kommentaaridest karikatuuride avaldamise toetuseks. Ma andsin Tšetšeenia julgeolekunõukogu sekretärile Vahhit Usmajevile korralduse viia läbi Zauri vallandamise asjaolude põhjalik uurimine, uurida tema käitumist ja meeleolu enne teenistusest lahkumist,“ kirjutab Kadõrov. „Igal juhul, kui kohus kinnitab Dadajevi süüd, siis pani ta toime raske kuriteo. Aga ma tahan uuesti märkida, et ta ei oleks astunud sammugi Venemaa vastu, mille eest riskis paljudel aastatel oma eluga. Samasugune vapper sõdur oli ka Beslan Šavanov, kes hukkus eile vahistamiskatse käigus. Me usume, et viiakse läbi hoolikas uurimine, mis näitab kas Dadajev on tõesti süüdi ning mis oli tegelikkuses tema teo põhjus.“

Basmannõi kohtu kohtunik Natalja Mušnikova teatas, et Dadajev tunnistas osaluse Nemtsovi tapmises üles. Teine kahtlusalune, Tamerlan Eskerhanov teatas kohtus, et tal on alibi.