„Ma olen korduvalt teatanud, et olen meie presidendi ustav jalaväelane, valmis täitma ülemjuhataja igasuguse raskusega käsku ja andma oma elu,“ kirjutas Kadõrov esmaspäeval Telegramis, vahendab Lenta.ru.

Neid, kes tõlgendavad tema sõnu ja irvitavad süütute inimeste mõrva üle, iseloomustas Kadõrov kui inimesi, kes on sügavas moraalses augus.

Kadõrov teatas, et juhindub oma tegevuses eeskätt tõelise moslemi käitumisnormidest, antud juhul kaitstes abivajajaid. „Oma elus kardan ma ainult Allahi,“ kuulutas Kadõrov.

Varem esmaspäeval nimetas Kadõrov moslemite genotsiidi korraldajaid Birmas šaitaanideks (saatanateks) ja kutsus neid ära needma. „Kui isegi Venemaa toetab neid šaitaane, kes kuritegusid toime panevad, olen ma Venemaa seisukoha vastu,“ rõhutas Kadõrov.

Kremli ametlik esindaja Dmitri Peskov keeldus seda avaldust kommenteerimast, selgitades, et ei ole jõudnud sellega detailselt tutvuda. Samas teatas Peskov rääkides Putini kohtumisest Egiptuse presidendi Abdel-Fattah al-Sisiga, et Putin mõistis vägivalla Birmas hukka ja kutsus riigi võime võtma olukorra kontrolli alla.

Esmaspäeval toimus Groznõis toetusaktsioon Birma islamiusku rohingjadele, milles osales Tšetšeenia siseministeeriumi väitel 1,1 miljonit inimest.