Samuti käis Jarosław Kaczyński vaatamas ka õnnetuspaika, kuhu on toodud palju lilli ja küünlaid ning mida on juba külastanud mitmed riigitegelased nagu näiteks Poola peaminister Donald Tusk ja tema Venemaa kolleeg Vladimir Putin. Samuti on Venemaale saabunud või saabumas hulgaliselt hukkunud poolakate sugulasi, vahendavad YLE Uutiset ja RIA Novosti.
Mõned aastad tagasi valitsesid Poolat kaksikvennad — presidenditoolil istus eile hukkunud Lech ning peaministri ametis oli tema kaksikvend Jarosław. Mõlemad kuulusid Seaduse ja Õigluse parteisse, mille nad koos 2001. aastal asutasid.
Lech ja Jaroslaw Kaczynski

Kui Lech Kaczyński valiti 2005. aastal presidendiks, siis Jaroslaw Kaczyński sai 2006. aastal Poola peaministriks. 2007. aastal astus ta tagasi ning tema asemele tõusis praegune valitsusjuht Donald Tusk.

Poola president Lech Kaczyński ja suur osa riigi poliitilisest eliidist ning sõjaväe juhtkonnast said surma, kui neid vedanud lennuk kukkus Valgevene piiri lähedal Smolenski juures alla. Poola riigile kuuluv lennuk Tu-154 oli teel Katõni veresauna aastapäeva mälestusüritusele.

Kõik Smolenski lähedal toimunud lennukatastroofi ohvrite laibad on leitud ning need toimetatakse Moskvasse identifitseerimisele. Kinnitatud andmeil oli lennuki pardal 97 inimest, kelle hulgas oli kaheksa meeskonnaliiget.

Vaata videot Jaroslaw Kaczynskist kaksikvenna hukkumispaigal SIIT.