Ülemisele kaardile on märgitud peamised protestide paigad (rohelisega) ja Venemaa piirilähedaste üksuste asukohad (punasega). Valgevene motoriseeritud jalaväe õppused toimuvad Grodnost/Hrodnast põhjas Leedu piiri ääres, samuti toimuvad kahel piirilähedasel polügoonil raketiõppused.

„Oleme tunnistajaks Valgevene katsetele olukorda veelgi eskaleerida ja arendada narratiivi välisohust,” ütles kaitseminister Raimundas Karoblis. Valgevene kaitseministeeriumi teatel kestavad õppused 20. augustini. Õppused kuulutati välja eile. Teate järgi toimuvad nende käigus raketipataljonide taktikalised harjutused.

Leedu välisminister Linas Linkevičius ütles täna, et kui Venemaa peaks otsustama Valgevenes sõjaliselt sekkuda, tähendaks see invasiooni. „Vene sõjaliseks toetuseks pole mingit põhjust ega ka õiguslikku põhjendust,” ütles Linkevičius. „See tähendaks invasiooni ja riigi iseseisvuse viimaste riismete hävitamist.”

Ametliku teate järgi harjutatakse raketipataljonide tööd, riigipiiri tugevdamist ja tankide ja mehhaniseeritud pataljonide lahingutegevust.