Vene infoagentuuri Interfax teatel võtab 15. juulil alanud sõjaväeõppustest osa kokku 8000 sõjaväelast. Õppusel Kavkaz-2008 osalevad Põhja-Kaukaasia sõjaväeringkonna alluvuses olevad õhudessantväed (VDV), lennuvägi ja õhutõrjeüksused, samuti ka Musta mere laevastik ja Kaspia flotill, FSB lõuna föderaalringkonna esindus ja sisevägede regionaalne juhatus.

Maavägede juhataja abi polkovnik Igor Konašenkov ütles, et õppuste põhieesmärgiks on Vene Föderatsiooni lõunaregioonides terrorismivastase võitluse tingimustes olevate sõjaväe organite koostööle hinnangu andmine.

Lisaks harjutatakse Konašenkovi sõnul kasvate pingete tõttu Gruusia-Abhaasia ja Gruusia-Osseetia konfliktipiirkondades operatsioone „rahu pealesundimiseks” võitlevatele pooltele ja rahuvalve ülesannete lahendamist.

Kokku on kavas viia läbi 140 taktikalist õppust pataljoni tasemelt kuni diviisi tasemeni, 500 taktikalist õppust kompanii tasemel koos lahinglaskmisega ka öistes tingimustes ja 200 muud erinevat eri tasemel staabi käsuliini õppust.

Samal ajal Vene vägede suurõppusega algas Tbilisi lähistel ka Gruusia-USA ühisõppus Immediate Response-2008 (Kohene Vastus), millest võtab 1650 sõjaväelast ning mida finatseerib täies mahus Pentagon (USA kaitsesekretariaat).