Mäletatavasti oli just president Grímsson see, kes ei nõustunud Panama paberite skandaali alguses Islandi peaministri Sigmundur Gunnlaugssoni palvega parlament laiali saata, mistõttu valitsusjuht pidi ise tagasi astuma. Ent kui Gunnlaugssonile sai saatuslikuks seotus abikaasale kuuluva offshore-firmaga, siis presidendi abikaasa Dorritt Moussaieff omab neid kohe hulgi.

Esimesed viited esileedi offshore-äridele tulid päevavalgele juba aasta tagasi avaldatud „Šveitsi leketega,“ kui suurpanga HBSC Šveitsi harukontori dokumendid meediasse lekkisid. Selgus, et Moussaieffi nimi on seotud vähemalt viie erineva HSBC kontoga ning kahe offshore-firmaga. Panama paberid näitavad, et Moussaieff jätkas offshore-ärides osalemist ka pärast seda, kui ta oli presidendiga 2003. aastal abiellunud. Ebaseaduslikule tegevusele ei paista dokumentides viiteid olevat, ent presidendi tagasivalimist võib see kahjustada küll. Nagu Gunnlaugssoni skandaali valguses ammendavalt selgeks sai, ei meeldi islandi valijatele offshore-ettevõtetega seotud poliitikud. Lisaks tundub, et president püüdis oma seotust varjata.

Islandi president valitakse otsevalimiste teel. Alles kaks nädalat tagasi teatas Grímsson, et plaanib uueks ametiajaks kandideerida. CNN tegi temaga pärast seda usutluse, kus küsiti mitu korda, kas presidendile või tema perele kuulub offshore-firmasid või –arveid. President vastas viis korda järjest eitavalt. Nüüd kinnitab ta, et tema ja abikaasa rahaasjad on üksteisest täiesti sõltumatud ja tal polnud naise tegevusest aimugi. Sama ütles omapoolses avalduses Moussaieff.

Seda, mida paljud Islandi valijad sellest selgitusest arvavad, aitab ehk kõige paremini mõista sotsiaalmeedias leviv video Grímssoni uue "tunnuslauluga", kus kasutatakse tema CNN-i intervjuu katkeid koos kunagise menuansambli 2 Unlimited viisiga.