Ajaleht Haaretz kirjutab, et muu hulgas tähendab uus kord palestiinlaste jaoks truudusevande andmist Iisraeli riigile. See formuleeritakse kui „truudusevanne juudi- ja demokraatlikule riigile".

Araabia õiguskaitseorganisatsioonid on juba väljendanud oma rahulolematust sellise vande tekstiga. Nende arvates sunnib Iisraeli kodakondsuse saamiseks mittejuudiusku inimesi juudiriigile truudust vandudes samastama enda sionismi põhimõtetega.

Ülejäänud muutused võeti vastu 2005. aastal üheks aastaks, kuid neid on pidevalt pikendatud. Iisraeli kodanikega abielluvad palestiinlased saavad riiki siseneda vaid peale siseministeeriumi heakskiitu.

Juhul kui islamiusuline palestiinlane võttis endale juudi naise, siis ta ei tohi olla liignaine, muidu ta ei saa elamisluba. Lisaks on vaja sissetulekute ja perekonna varanduse tõendit.

Iisraeli võimude arvates raskendavad need piirangud terroriorganisatsioonidel värvata Iisraeli passiga palestiinlasi oma ridadesse. Pass võimaldab vabalt liikuda Palestiina autonoomiasse ja tagasi.