Lahkumisplaani esimene etapp nägi ette tsiviilisikute lahkumist kõigist Gaza sektori asundustest ning neljast eraldatud Läänekalda asundusest. Järgmistes faasides hävitab sõjavägi tühjaks jäänud hooned ja sõjalise infrastruktuuri, tõmbab välja oma üksused ning annab alad üle Palestiina omavalitsusele, teatab CNN.

Iisraeli võimud olid sunnitud teisipäeval kasutama jõudu, et tühjendada Läänekalda Homeshi ja Sanuri asulad.

Sanuris pidid julgeolekujõud kasutama kraanat, mis tõstis politseinikud konteineriga vana kindluse katusele, kuhu protestijad olid end sulgenud. Homeshis kanti protestijad ükshaaval välja kohalikust usukoolist, kust nad keeldusid lahkumast.

Läänekaldale jääb nüüd pärast nelja asunduse likvideerimist 120 juudiasulat.

USA president George W. Bush, kes toetas Iisraeli lahkumist Gazast, ütles teisipäeval, et järgmise sammuna peaks palestiinlased looma „toimiva valitsuse, mis vastab inimeste ootustele.”

Bushi sõnul on Palestiina omavalitsuse president Mahmoud Abbas lubanud võidelda terrorismiga, sest on aru saanud, et demokraatia ei saa eksisteerida koos terroristlike gruppidega.

Iisraeli välisministeeriumi esindaja Gideon Meir ütles, et lahkumisplaan oli Iisraeli valitsuse samm „ulatamaks rahukätt palestiinlastele”. Meir ütles, et nüüd on palestiinlaste kord ”lahkuda terrorismi ja vägivalla teelt”.