Infoagentuur RIA Novosti märgib, et lipud rulliti laiali kui admirali kaater lahkus koos president Viktor Juštšenkoga pardal Sevastoopoli sõjasadama Krahvi sadamasillalt. Olles Ukraina relvajõudude ülemjuhataja, suundus Juštšenko sõjalaevad ülevaatusele ja meeskondi tervitama.

Lipud lahti rullinud inimestel õnnestus enne miilitsa saabumist põgeneda.

Ukraina laevastiku päeval autasustas Juštšenko meremehi riiklike aurahadega, võttis osa Sevastoopoli Nahimovi-nimelise mereväe instituudi kursantide lõpetamise tseremooniast ja asetas lilled kangelaslinna kaitsjate memoriaali juurde.

Esinedes ajakirjanike ees, teatas president, et korrakaitseorganid peavad analüüsima, kas Venemaa poolt Sevastoopolis realiseeritavad humanitaar- ja haridusprogrammid on vastavuses Ukraina seadustega või ei.

„Need on Ukraina vastased provokatsioonid. Juhul kui nad on vastuolus seadusega - siis ei tohi need projektid eksisteerida," ütles riigipea.

Milliseid projekte ta konkreetselt silmas peab, seda Juštšenko ei täpsustanud.

Agentuuri andmetel töötab linnas Vene riigi rahadega Moskva Maja, Moskva riikliku ülikooli filiaal, SRÜ riikide teadusinstituudi filiaal ja mitmeid teisi projekte.

Juštšenko rõhutas taas oma kõigutamatut seisukohta, et Venemaa Musta mere laevastik peab aastaks 2017 Sevastoopolist lahkuma.