Juštšenko ütles Associated Pressile antud intervjuus, et Venemaa on huvitatud sisemise ebastabiilsuse tekitamisest mõnedes Ukraina osades.

Juštšenko kinnitas, et Ukraina on liiga suur ja tugev, et alistuda Venemaa ähvardustele või korrata Gruusia sõjas toimunut.

Venemaa soovib jätkata Sevastoopoli mereväebaasi rentimist Ukrainalt ka pärast praeguse lepingu lõppu 2017. aastal. Juštšenko sõnul näitas sõda Gruusias, milles osalesid Venemaa Sevastoopolis baseeruvad laevad, et Venemaa merevägi peab Krimmist lahkuma.

Ukraina ametnikud on süüdistanud Moskvat probleemide tekitamises väitega, et Krimm kuulub Venemaale ja jagades tuhandetele krimlastele Vene passe.

Juštšenko lubas, et Ukraina saab üle sisemisest vastuseisust ja ühineb NATO-ga. Avaliku arvamuse küsitlused näitavad aga, et üle poole ukrainlastest on liitumise vastu.

Juštšenko ütles, et valitsuskoalitsiooni lagunemine ei ähvarda riigi rahutut demokraatiat. Ta süüdistas oma endist koalitsioonipartnerit Julija Tõmošenkot rahvuslike huvide reetmises ja isekas käitumises.

Analüütikute hinnangul sisaldab uus koalitsioon Venemaa-sõbralikku regioonide parteid ja on Moskvale märksa sõnakuulelikum.