Opositsiooni esindaja Viktor Juštšenko on asunud agressiivselt tegutsema ka riigi idaosas, mis oli varasematel valimistel peaminister Viktor Janukovitši toetuspiirkond, teatab Fox News.

Eelmisel korral toimunud teledebatil, mis toimus kuus päeva enne 21. novembril toimunud valimiste teist vooru. Tookord oli saade aga rohkem solvangute vahetamine.

Juštšenko on öelnud, et seekord sooviks ta, et debatt oleks „professionaalne, küsimused ja vastused ja vastutus öeldud sõnade eest”.

Valimiste teise vooru korduse määras Ukraina ülemkohus 26. detsembrile, mil on vastastikku taas kaks esimese vooru populaarsemat kandidaati.

Juštšenko valimiskolonn „sõpruse reis”, mis koosneb umbes 50 oranži mähitud autost, on sattunud korduvatele Janukovitši toetajate poolt püstitatud teetõketele.

Hoolimata ähvardustest üritab Juštšenko kolonn pääseda ka tema kodulinna Donetskisse, kus on selgelt tema suhtes vaenulik valijaskond. Plaanitud sõit Sevastopolisse jäetigi pühapäeval ära, kuna Janukovitši poodajad hõivasid Juštšenko miitinguks planeeritud linna peaväljaku ning asusid rüüstama oranži märgistusega autosid.