Juštšenko teatas sõltumatu raadiojaama Ehho Moskvõ otse-eetris, et Ukrainas toimunud holodomor „ei ole Venemaa ega Vene rahva süü", märkides, et tol ajal oli hoopis „teine riik, teine võim".

Lisaks oma sellele avaldas Ukraina riigipea, kes varem on pidevalt Moskvat süüdistanud Ukraina rahva genotsiidis, kahetsust, et praegused Venemaa võimud ei saa või ei taha anda Nõukogude juhtkonna tegevusele, mis viis holodomorini, adekvaatset hinnangut.  

„Kui me räägime aastatel 1932-1933 toimunud holodomori teemadel, siis ma olen veendunud: rahvus, kes ei taha mäletada neid miljoneid inimesi, kes hukkusid selle näljahäda ajal, pole väärt, et teda mäletaks Issand Jumal oma taevariigis. Pole vaja teda (rahvust) meeles pidada, kui tal ei ole austust isa, vanaisa vastu," tsiteerib Interfax Juštšenkot.  

Massilise näljahäda ajal 1930ndatel Ukrainas hukkus 3,5 miljonit inimest. Kiiev on nimetanud hukkunute arvu märksa suuremaks ja kinnitanud, et juhtunu oli ukrainlaste vastu suunatud genotsiid. Venemaa aga ei jaga seda arvamust, viidates tõigale, et massilise näljahäda ajal hukkusid ka paljude teiste rahvuste esindajad.