De Bruijni sõnul rünnati teda ja tema partnerit Pariisi 19. linnaosas laupäeva öösel lihtsalt sellepärast, et nad on homod. Mõni tund pärast peksmist postitas De Bruijn oma foto Facebooki. Seda on seejärel tuhandeid kordi jagatud, vahendab The Local.

„Vabandust, et ma teile seda näitan,“ kirjutas ohver. „See on homofoobia nägu. Eile öösel 19. linnaosas Pariisis saime Olivier ja mina rängalt peksa lihtsalt käsikäes jalutamise eest. Ma ärkasin kiirabiautos verisena, üks hammas oli välja löödud ja luu silma ümber purunenud. Nüüd olen ma kodus. Väga kurb.“

De Bruijni kontot Facebookis hakkasid kommentaaridega pommitama vihased sõbrad.

Rünnak kutsus esile pahameele Prantsusmaa homokogukonnas. Homode õiguste eest võitleva organisatsiooni SOS Homophobie president Elizabeth Ronzier teab keda süüdistada.

„See oli šokeeriv ja uskumatult vägivaldne intsident,“ ütles Ronzier. „Alates oktoobrist oleme me täheldanud homofoobsete intsidentide arvu kasvu 30 protsenti. See on homoabielude seaduseelnõu vastase liikumise tulemus. Need inimesed ütlevad, et ei ole homofoobsed, aga nad on. Homofoobia on muutunud tavaliseks, mida tõestab verbaalsete rünnakute arv geide vastu, mis sageli viivad füüsiliste rünnakuteni.“

Nädalavahetusel ründasid homoabieludevastased vandaalid iga-aastast Inter LGBT laata, mida korraldatakse Pariisi 4. linnaosas kuulsas Marais' piirkonnas.

Vastutuse rünnaku eest võttis liikumine Le Printemps Français (Prantsuse Kevad), mis lõi lahku peamisest homoabieludevastasest liikumisest Manif pour Tous, mida juhib prantsuse koomik Frigide Barjot.

Liikumine avaldas oma vandaalitsemisest ka video, kuid võttis selle hiljem maha. Üks homoabielusid pooldav aktivist pani selle aga uuesti üles:

Le Printemps Français arvatakse koosnevat peamiselt veendunud katoliiklastest ja rojalistidest.

„Senat peab selle seaduse kiiresti vastu võtma, et me saaksime selle debati lõpetada,“ ütles Ronzier. „Vastased tekitavad palju kära ei millestki, sest nad ei muuda midagi. Valitsus peab selle homodevastase agressiooni hukka mõistma.“

Manif pour Tous mõistis vandalismiakti hukka, nagu ka rünnaku De Bruijni vastu, kuid eitas, et liikumine on vastutav homofoobsete tegude provotseerimise eest.

„Organisatsioonid nagu SOS Homophobie peaksid tundma häbi meie süüdistamise pärast nendes tegudes,“ ütles üks liikumise juhte Xavier Bongibault, kes on ise homo. „Me mõistame selle vägivallateo karmilt hukka, kuid sellel ei ole mingit seost Manif pour Tous'ga. Me oleme algusest peale öelnud, et me ei ole homoseksuaalide vastu, me oleme lihtsalt valitsuse seadusandluse vastu.“