See vabastas ligi 2,7 miljardit dollarit hüvitisraha, mida Liibüa on lubanud 270 ohvri peredele maksta.

Prantsusmaa ja USA, kellel on Tripoli vastu omad sanktsioonid, jäid hääletusel erapooletuks, ülejäänud 13 liiget olid piirangute tühistamise poolt.

Otsuse vastvõtmine kindlustati neljapäeval, kui Prantsusmaa oli tagasi võtnud oma ähvarduse meetmele veto panna, sest 1989. aastal Prantsuse UTA reisilennuki plahvatuse ohvrite pered olid saavutanud Liibüalt lubaduse lisahüvitiseks, mis neile makstud väiksemat kompensatsiooni täiendaks.

USA ja Suurbritannia kutsusid sanktsioonide tühistamise resolutsiooni vastu võtma augustis, kui Liibüa Lockerbie plahvatuse süü omaks võttis, terrorismi hukka mõistis ja nõustus panema eriarvele 2,7 miljardit dollarit hüvitisraha.

Kokkulepe, mille kohaselt iga Lockerbie ohvri pere saaks kuni kümme miljonit dollarit, tekitas piinlikkust Prantsusmaale, mis mõne aasta eest oli nõustunud palju väiksema valurahaga oma reisilennuki plahvatamise ja 170 inimese hukkumise eest Nigeri kohal. Prantsusmaa ähvardas seepeale USA-Briti resolutsioonile veto panna, kui ta Liibüalt UTA ohvrite eest rohkem raha ei saa.

USA ja Suurbritannia nõustusid hääletamist viiel korral edasi lükkama, kuni UTA perede nõudmine läbi läks.