Temast sai sel kuul juba teine alaealine Guatemalast, kes suri vahetult pärast piiril kinnipidamist. Alles mõne nädala eest suri seitse-aastane Guatemala tüdruk, kes sisenes ebaseaduslikult riiki koos oma isaga ja kelle tervis hakkas vahi all olles järsku halvenema: haiglaraporti kohaselt suri ta šoki ja veepuuduse tõttu, vahendab uudisteagentuur AP.

Järjekordne ohver peeti samuti kinni koos oma isaga USA New Mexico osariigi territooriumil: tal diagnoositi algselt külmetushaigus, mille vastu võitlemiseks kirjutati välja vastava toimega ravim. Juba õige pea toimetati ta aga oksendavana haiglasse tagasi, kus ta esimese jõulupüha ööl suri.

Tolli- ja piiriamet (CBP) lubas juhtunut uurida ja hakata läbi viima muutusi: piirivalveagentuuri esindaja sõnul parandatakse alla kümne aasta vanuste laste kinnipidamistingimusi ja kõigi vahi alla olevate laste tervis kontrollitakse senisest põhjalikumat üle, et vältida nende seisundi halvenemist.

Alles vähem kui kuu aja eest oli CBP oluliselt jäigemal positsioonil, avaldades pärast seitsme-aastase tüdruku surma juhtunu pärast kahetsust, ent väites, et „tehti kõik endast olenev, et neis keerulistes oludes lapse elu päästa”.