Sydney Olümpiapargis asuv Opal Tower valmis alles tänavu sügisel, ja selles on nii kaubanduskeskus kui ka 392 korterit, mis kõik täna inimestest evakueeriti, vahendab uudistekanal ABC.

33-korruselise hoone võimalik kokkuvarisemine ähvardab aga tervet lähipiirkonda, mistõttu ka ümberkaudsete kortermajade elanikel tuli oma kodudest keset jõulupühade pidamist lahkuda: kokku evakueeriti pea 3000 inimest. Olümpiapargi lähedal asuv raudteejaam suleti ja autoliiklus Opal Toweri ümber peatati.

Uhiuue kõrghoone elanike sõnul oli tugevat ragisevat häält kuulda terve hommiku jooksul ja ühel hetkel teatati sellest ametivõimudele: üsna pea sai selgeks, et asi võib olla tõsisem kui seni arvati, sest pärastlõunal kella 15 paiku käis tugevam pauk, misjärel hoone päästeameti eestkõneleja teatel liikus ühe kuni kahe millimeetri võrra oma algsest asukohast.

Juba päevi varem jäi mitmele elanikule mulje, et hoonega on midagi lahti: justkui oleks see kalde all. „Ja mõnikord võib tõesti tunda maja liikumas, eriti suure tuulega,“ ütles üks elanik ajakirjanikele.

Jõule tuleb neil, kellel ei ole võimalik minna sõprade või sugulaste juurde, tõenäoliselt veeta Sydney evakuatsioonikeskuses, sest päästeameti teatel ei ole endiselt teada, millal ja kas üldse on elanikel võimalik kodudesse naasta.