Väärikas eas rootslanna jäi haigeks mõne nädala eest detsembri algul. Test kinnitas lähedaste hirme: ta nakatus koroonaviirusega, kirjutab kohalik ajaleht Göteborgs Posten.

Arvestades, et inimese kõrge iga on üks suurimatest riskiteguritest koroonaviiruse põdemisel raskelt, tundsid naise pereliikmed tema pärast tõsist muret.

"Olime väga mures ning perekonna meililistis läks tuliseks. Olime saanud temaga aasta jooksul vaevu kohtuda, seega oleks olnud eriti kurb, kui ta oleks siit ilmast lahkunud," ütles Maja lapselaps Ellika Custhag.

Viimase sõnul on vanaemal probleeme lühiajalise mäluga - üldjoontes on tal aga tugev tervis.

Haigus algas raskelt. Majal esinesid tõsised sümptomid: palavik ja köha. Ühtäkki aga kõik pöördus. Olid möödunud vaid mõned päevad, kui tema tervis hakkas taas paranemise märke näitama. Majal hakkas üha parem ja parem ning neljandaks advendiks oli ta juba mitmendat päeva sümptomitest prii. Teda testiti seejärel uuesti.

Vaid kolm päeva enne jõululaupäeva, sel esmaspäeval oli kauaoodatud vastus käes: 104-aastane Maja põdes koroonaviiruse läbi ja on täiesti terve.

"Tunneme end väga hästi. Ta elas üle Hispaania gripi, kaks maailmasõda ja nüüd koroona. See on täiesti fantastiline," tunnistas lapselaps Custhag.