Ei ole täpselt teada, kui palju tüdrukuid on Jordaanias müüdud, kuid vahendajate seisukohast tundub äri olevat kasumlik, vahendas Soome uudistekanal MTV3.

Bashar al-Assadi jõhkra ja verise režiimi ja üle 800 000 ohvri nõudnud kodusõja eest on Jordaaniasse põgenenud hinnanguliselt 500 000 inimest, kellest enamus on naised ja lapsed. Põgenike meeletu arv põhjustab aga suuri probleeme, sest tihti jäävad saabunud nälja kätte virelema, kuna mitmetes põgenikelaagrites ei ole tagatud piisav humanitaarabi.

Meeleheitel Süüria perede viimaseks võimaluseks jääbki peretütarde kupeldamine ja seksiärisse sundimine.

"Naisi otsivad tavaliselt 50-80-aastased jordaania mehed. Eelistatud on tüdrukud, kellel on hele nahk ja sinised või rohelised silmad. Enamasti soovitakse väga noori tüdrukuid, mitte vanemaid kui 16 aastat," ütles telekanalile 28-aastane kupeldajast naine.

Tema sõnul on araablastele kupeldatud juba sadu tüdrukuid. "Noore süürlannaga tutvumise eest küsitakse 70 dollarit. Kui mees soovib tüdrukuga ka abielluda, siis on hinnaks 310 dollarit."

Naine ei soovi oma nime avalikustada, sest tunneb oma ameti pärast häbi. Kolme lapse ema sõnul ei jää tal aga midagi muud üle.

"Kuidas ma muidu üüri maksan? Ma teen seda ainult sellepärast, et mu pere ellu jääks."

ÜRO pagulasorganisatsiooni UNHCR esindaja Andrew Harper tunnistas, et probleem on suur, kuid nentis, et nende võimalused on piiratud ja et kõiki põgenikke ei ole lihtsalt võimalik aidata.