Küsimuse lennufirma käitumise kohta tegi ülemraada tribüünilt rahvasaadik Leonid Gratš, kelle sõnul oli Simferoopolist Kiievisse lendama pidanud lennukimeeskond juua täis ja lennureis tuli ära jätta, vahendab infoagentuur Novõi Region.

Gratši sõnul pidi lennuk Kiievi rahvusvahelises Borõspili lennujaamas maanduma 9.märtsil kell 7.30, kuid seda ei juhtunud terve päeva jooksul, kuna „kõik meeskonnaliikmed olid silmini täis".   

Raadasaadik lisas, et lennule oli ostnud pileti 86 reisijat, kelle seas oli kümneid transiitreisijaid, mõningatel oli sihtkohaks New York Ameerika Ühendriikides. Reisijate seas oli ka Ukraina peaprokuröri asetäitja Tatjana Kornjakova, kes algataski juhtunu osas kaebuse.  

Gratš kinnitab, et patuse Donbass Aero meeskonna liikmete organismist avastasid meditsiinitöötajad lõuna ajal tehtud analüüsi käigus „3-3,5 promilli öisest pummeldamisest jäänud alkoholi".

Krimmi poliitiku arvates peegeldab antud juhtum selgelt olukorda Ukraina rahvuslikus lennundusäris, kus reisijad „ei tea millises seisundis nende piloot või stjuardess lennuki pardale saabub".