Infoportaal proUA märgib, et Saksamaa ja Euroopa tähtsa õhusõlme politsei teatel „kinnipeetu käitumine andis kõik alused selliseks käitumiseks (vahistamiseks)". Kuid politsei ei kommenteerinud seda kas Lutsenko oli joobnud või ei.

Varem oli Saksa press kirjutanud, et eelmisel nädalavahetusel hilines Frankfurdist Korea Vabariigi pealinna Seuli suundunud liinilennu väljalend, kuna reisilennuki pardal viibisid äärmiselt joobnud isikud.

Õhulaeva komandör keeldus sellise publikuga õhku tõusmast, mille peale üks reisijatest „solvus, hakkas karjuma ja mobiil telefoniga loopima", karjudes, et ta on Ukraina siseminister.

Lennuki kapten kutsus siiski igaks juhuks kohale politseinikud, kes viisid joobes reisijad endaga kaasa. Samas märgitakse, et ministri 19-aastane poeg Oleksandr osutas vastupanu ning pandi raudu.

Ukraina siseministeerium lükkas info oma bossi ja tema poja purjus tembust ümber, kuid tema Saksa kolleegid on jäänud siiski oma juurde: Juri Lutsenko käitus sündsusetult.

Varem on Lutsenko liigsest alkoholilembusest kuulutanud Kiievi linnapea Leonid Tšernovetski, keda minister omakorda süüdistas tugevatoimeliste uimastite tarvitamises.