Iisraeli väed tungisid reedel Jordani läänekalda ja Gaza sektori linnadesse, et kätte maksta neljapäeval Jeruusalemmas 11 inimelu nõudnud bussiplahvatuse eest.

“Võin kinnitada, et rahvusvahelise personali liige on Jeninis maha lastud,” ütles palestiina põgenike heaks tegutseva ÜRO Abi- ja Tööagentuuri (UNWRA) pressiesindaja Rene Aquarone.

Reutersi operaator nägi iirlasest abiametnikku surnuna pärast Iisraeli vägede ja palestiinlaste tulevahetust.

Palestiina arstid ütlesid, et mees sai surma laagri põhjaosas asuvas büroos viibides. Üks teine UNWRA ametnik sai tulevahetuses haavata.

Jeninis sai surma ka teistega koos Iisraeli tanki kividega pildunud 12-aastane palestiina poiss. 10-aastane poiss sai haavata.

Iisraeli väed tungisid reede hommikul laagrisse, et kinni võtta äärmusrühmituse Islamidžihaad liiget, kes arvatakse olevat oktoobris 14 inimest tapnud suitsiidirünnaku taga. Iisraeli sõduritel tekkis äge tulevahetus palestiinlastega.

Tapetu oli hiljuti UNWRA-sse tööle tulnud, et koordineerida laagri taastamist pärast selle kevadel okupeerinud Iisraeli vägede lahkumist.

Gaza sektori lõunaosas sai Iisraeli rünnakus surma Palestiina politseinik, samas piirkonnas lasti armeeallikate sõnul maha ka Iisraeli sõdur. Rünnakus süüdistatakse palestiina äärmusrühmitust Hamas.

Palestiina Omavalitsuse esimees Yasser Arafat süüdistas Iisraeli sissetungidega rahvusvaheliste seaduste rikkumises.

“Iisrael tahab hävitada rahu mitte üksnes palestiinlastega, vaid terve Lähis-Ida ja kõigi araabia riikidega,” ütles ta Ram Allah’s ajakirjanikele.

“Iisrael rikub kõiki rahvusvahelisi leppeid ja rahvusvahelisi seadusi…, aga me säilitame vankumatuse,” lisas ta.

Iisraeli soomukid tungisid reede hommikul ka Nabluse lähedal asuvasse Tubasesse ja Petlemma. Viimasest olevat pärit olnud suitsiiditerrorist, kes end Jeruusalemma bussis õhku lasi.