“Igaüks, kes saab massi sulanduda ja ei ärata kahtlust, on terrorivõrgustiku jaoks väärtuslik palgaline,” vahendab FOX News julgeolekuametnike sõnu.

Allika väitel on erilise tähelepanu all naised ning järgmises terrorilaines löövad suure tõenäosusega aktiivselt kaasa just lääneriikide naissoo esindajad. Naissoost terroristide kasutamist nähakse kui järgmist strateegilist etappi pärast ebaõnnestunud jõulupühade rünnakut reisilennukis, kus nigeeria päritolu “aluspüksiterrorist” Umar Farouk Abdulmutallab oma lõhkeseadeldist tööle ei saanud.

Eriteenistuste kinnitusel on üheks peamiseks niiditõmbajaks islamivaimulik Anwar al-Awlaki, keda on seostatud nii 11. septembri rünnakute, Fort Hoodi tulistamise kui ka Abdulmutallabi juhtumiga.

Endine luureametnik, kes esimest korda 2008. aastal Awlaki tegevusele tähelepanu juhtis, usub, et mehel on USAs tuhandeid järgijaid ning seega peavad võimuorganid ka siseriigis äärmiselt tähelepanelikud olema.

Abdulmutallab tunnistas uurijatele, et koos temaga oli samal ajal Jeemenis väljaõppel 20-30 inimest. Jeemen on samuti koht, kuhu paljud lääneriikide islamiusku pöördunud inimesed lähevad araabia keelt õppima. Luureveteran siiski hoiatab, et kindlasti ei tohi hakata arvama, et kui inimene moslemiks hakkab või araabia keelt õpib, on ta ka terrorismile sõbrakäe ulatanud.