President George W. Bush palus kongressil eraldada 7,1 miljardit dollarit Florida ja teiste orkaanikahjusid kandnud piirkondade abistamiseks.

Uue föderaalabi paketiga tõuseb abi kogusumma 12,2 miljardi dollarini.

Jeanne liikus kirdesse Põhja- ja Lõuna-Carolina suunas. Tormituulte kiirus vähenes 193 kilomeetrilt tunnis 56-ni.

“Me saime Jeanne’ist lõpuks lahti,” ütles Ben Nelson riiklikust meteoroloogiateenistusest.

Jeanne purustas Floridas tuhanded majad ning jättis umbes viis miljonit inimest elektrita. Kohalikud elanikud kasutasid Florida ranniku lähedal asuvatele saartele jõudmiseks paate, kuna teed olid suletud ja sillad purustatud.

Föderaalne eriolukordade amet (FEMA) teatas, et neil on piisavalt ressursse, kuid kutsus vähem kahju kannatanud inimesi mitte kiirustama abi taotlemisega, et toetada kõigepealt neid, kellele torm rohkem kahju tekitas.

“Me palume neid, kes väiksemat kahju kandsid, mõned päevad ootama,” ütles FEMA esindaja Shelley Boone. “Võib-olla on teie naabrite majad täiesti maatasa.”

Floridas sai üks mees surma purunenud õhuliini elektrilöögist. Kolm inimest uppus vee alla jäänud autodes ning üks vanapaar sai surma autosuvila purunemisel.

Tegemist oli juba neljanda orkaaniga selles piirkonnas viimase kuue nädala jooksul.

Jeanne tekitas eelmisel nädalal Haitil, Dominikaani Vabariigis ja Puerto Ricos üleujutusi, mis nõudsid vähemalt 2430 inimelu.

Haitil hukkunute arv tõusis esmaspäeval 1650-lt 2400-ni, kui üks vaimulik teatas Gonaivesi lähedal veel 750 inimese surmast.