“See (läbiotsimine) iseloomustab riigis tervikuna kujunenud olukorda. See äri ja võimu võitlus, mis on iseloomulik oligarhilisele süsteemile, on läinud juba väga kaugele. See on läinud nii kaugele, et annab lööke peamistele ühiskondlikele institutsioonidele,” ütles Javlinski reedel Moskvas ajakirjanikele.

Ta märkis, et “algul andis see võitlus löögi ettevõtlusele, seejärel õõnestas advokatuuri mis tahes töövõime, pärast seda, kui advokaatide juures toimusid läbiotsimised”.

“Seesama võitlus toob kaasa kohtusüsteemi autoriteedi ja mis tahes tähtsuse hävimise, mis on selles võitluses lihtsalt lisand (kõrvaltvaataja). Ja nüüd on see asi puudutanud juba erakondi,” nentis Javlinski.

Poliitik leiab, et kõike toimuvat kokku võttes “saame pildi, mis meenutab meie minevikku”.

“Need on fundamentaalsed jooned tollest süsteemist, mis loodi Venemaal juba 1930. aastatel ning mis tänaseni töötavad. See on Stalini näoga kapitalism,” kinnitas Javlinski.

Ta teatas, et peaprokuratuuri uurijad konfiskeerisid Jabloko valimiskampaania eest vastutavast suhtekorraldusfirmast muuhulgas valimiskampaania kava, Jabloko 375 staabi aadressid, erakonna aktivistide nimekirja aadresside ja telefonidega, juhtimisskeemid ning meediapakkumised, mida valmistati ette eelneva kaheksa kuu vältel.