„Läänemaailm on pühendunud Ukraina terviklikkuse ja sõltumatuse säilitamisele,“ ütles Jatsenjuk Interfax-Ukraina vahendusel.

Jatsenjuki sõnul on väga tähtis, et Euroopa Liit ja USA räägivad ühel häälel.

„Me saime väga selge sõnumi, et Euroopa Liit ja USA teevad kõik võimaliku, et toetada Ukraina rahvast ja säilitada Ukraina,“ ütles Jatsenjuk. „Ma olen rahul sellega, kuidas USA ja Euroopa Liit aitavad meil kriisist väljuda.“

Jatsenjuk tuletas meelde, et Ukraina on juba saanud lääne partneritelt finantsabi paketi. „See on laual. Me peame sõlmima veel kokkuleppe IMF-iga, aga me oleme juba saanud miljard dollarit garantiina Ukraina majanduse stabiliseerimiseks,“ ütles Jatsenjuk.

„See, mis toimub, oli minu jaoks täiesti ettearvamatu ja maailma jaoks vastuvõetamatu. Ilma mingi põhjuseta alustas meie mineviku partner – ja ma olen siiani veendunud, et see riik võib saada meie partneriks tulevikus – sissetungi Ukrainasse, suveräänsesse ja sõltumatusse riiki,“ ütles Jatsenjuk.

Ukraina peaminister on veendunud, et seda sõjalist kriisi on võimalik lahendada diplomaatia ja poliitiliste mehhanismidega, kuid aja möödudes ei ole need võimalused nii suured kui näiteks eelmisel nädalal, kuid need võimalused on olemas.

Jatsenjuk teatas, et Venemaa presidendi Vladimir Putini esimene stsenaarium on Krimmi hõivamine ühes või teises vormis, aga ta võib ka kaugemale minna. „Ja Venemaal on teine stsenaarium – kuidas vallutada kogu Ukraina, sealhulgas Ukraina pealinn. Kõik sõltub tema isiklikest eesmärkidest,“ ütles Jatsenjuk.

„Mõned aastad tagasi ütles Putin, et eelmise sajandi kõige suurem katastroof oli Nõukogude Liidu lagunemine. Ma ütleksin, et selle sajandi kõige suurem katastroof oleks Nõukogude Liidu taastamine,“ sõnas Jatsenjuk.