„Vastavalt Euroopa praktikale on erakond, mis sai valimistel esikoha, kohustatud alustama koalitsiooni moodustamise protsessi. Ma ütlesin välja koalitsiooni moodustamise põhimõtted ning kui koalitsioon moodustatakse nende põhimõtete järgi, on objektiivne, et partei juht juhib valitsust. Kui koalitsiooni ei moodustata nende põhimõtete järgi, on absoluutselt normaalne, et mõni teine partei võtab koalitsiooni moodustamise protsessi enda peale. Ja siis tuleb riigile teine peaminister,“ ütles Jatsenjuk kolmapäeval pressikonverentsil Kiievis, vahendab Interfax-Ukraina.

„Me saime valimistel esikoha,“ selgitas Jatsenjuk rahvarinde eelisõigust koalitsiooni moodustamisele. Ta tuletas ka meelde, et peaministril on õigus esitada ministrite kandidatuure.

Kui loetud oli 98,21 protsenti Ukraina valimistel antud häältest, oli rahvarinde poolt hääletanud 22,16 protsenti ja Petro Porošenko bloki poolt 21,82 protsenti valijatest. Neid lahutab 52 900 häält.

Samas on juba teada, et majoritaarsete valimisringkondade häälte arvel on Petro Porošenko blokil uues ülemraadas rohkem saadikuid.