Viirus on nõudnud Venemaal võimude teatel vähemalt 313 nakatunu elu.

Venemaa ametlikult teatatud arvud - mis on endiselt oluliselt madalamad kui Euroopa riikides - on tekitanud kahtlust. Eksperdid hoiatavad, et Venemaa testimisvõimet takistab bürokraatia, ning ametnikud tõdevad, et tegelik juhtumite arv on tõenäoliselt palju suurem, vahendab uudisteagentuur AFP.

Valdav osa nakatunuid on diagnoositud Moskvas. Alates 30. märtsist on linna kõigil 12 miljonil elanikul kästud jääda kodudesse, välja arvatud vähestel erandjuhtudel.

Moskva abilinnapea Anastasia Rakova on hoiatanud elanikke "ees ootavatest rasketest nädalatest". "Haigestumise tipp peaks saabuma järgmise kahe kuni kolme nädala jooksul," ütles Rakova reedel sotsiaalmeedias avaldatud videos.

1. maini kehtivate eeskirjade kohaselt lubatakse moskvalastel kodust lahkuda ainult selleks, et minna tööle, jalutada oma lemmikloomi, viia prügi välja või külastada oma lähimat kauplust.

Võimud karmistasid liikumispiiranguid sel nädalal, kehtestades digitaalsete lubade süsteemi, nõudes, et igaüks, kes liigub auto või ühistranspordiga, peab omama selleks vastavat luba.

Venemaal on tehtud enam kui 1,7 miljonit koroonaviiruse testi, ehkki nende usaldusväärsuses on kohati kaheldud.