Janukovõtši sõnul tunnistab ta, et ka tal lasub mingil määral vastutus Kiievi Maidani väljakul aset leidnud veresaunas. „Ma ei eita oma vastutust,“ tõdes ta Suurbritannia rahvusringhäälingu jutusaates Newsnight.

Ta ei andnud enda sõnul julgeolekujõududele kunagi käsku meeleavaldajate pihta tulistada, kuid tunnistab, et ei teinud piisavalt palju, et verevalamist ära hoida. „Ma olin igasuguse jõu kasutamise vastu, rääkimata tulirelvade kasutamisest, ma olin verevalamise vastu,“ väitis Janukovõtš enam kui saja meeleavaldaja hukkumisega päädinud tapmisi kommenteerides.

Janukovõtš ütles, et Krimmi annekteerimine oli tragöödia, mida tema võimul oleku ajal ei oleks juhtunud, kuid samas ta ka tänas Vladimir Putinit, kes 23. veebruaril 2014. aastal andis eriüksuslastele käsu Janukovõtš päästa. „Vladimir Putin langetas selle otsuse oma eriüksuste soovitusel, see oli tema õigus,“ heldis ekspresident.

„Ma olen otseloomulikult talle tänulik, et ta andis käsu tagamaks minu julgeolekut, aitas mu riigist välja ja päästis mu elu,“ lisas praegu Venemaal elav Janukovõtš, kinnitades, et soovib ühel  päeval Ukrainasse naasta.