Viktor Janukovõtš pakkus laupäeval opositsioonijuhile Arseni Jatsõnjukile peaministri ja teisele opositsiooniliidrile Vitali Klõtškole asepeaministri kohta, teatas RiaNovosti vahendusel laupäeval Ukraina justiitsminister.

Samuti oli ta valmis tegema muudatusi Ukraina põhiseadusse ning oli nõus üleminekuga parlamentaarsele-presidentaalsele valitsemissüsteemile.

Janukovõtš nõustus vabastama ka kõik vahistatud meeleavaldajad ning tegema muutusi hiljuti ülemraadas heaks kiidetud vastuolistes seadustes.

Opositsiooni esindasid kolm tundi kestnud erakorralisel kohtumisel president Janukovõtšiga Vitali Klõtško, Arseni Jatsenjuk ja Oleg Tjagnõbok.

Opositsioon keeldus Janukovõtši pakkumisest ja jääb endiselt nõudmise juurde, et president peaks viivitamatult tagasi astuma.

"Läbirääkimised jätkuvad. Elagu Ukraina!" hõiskas Klõtško Euromaidanil.


Ukraina siseminister Vitali Zahhartšenko andis täna teada, et püüda konflikti rahumeelselt lahendada on mõttetu, sest tänavatel lokkab äärmuslus.

„Viimaste päevade sündmused on näidanud, et meie püüdlused konflikti rahumeelselt ja jõudu kasutamata lahendada ei ole tulu toonud,“ ütles Zahhartšenko avalduses. „Meid ei kuulata ja vaherahu rikutakse.“

Siseministri sõnul on tänavatel palju äärmuslasi, keda ei saa kontrollida.

Tema sõnul on neil ka relvi, mistõttu võib konflikt võtta verisema pöörde.

Zahhartšenko hoiatas, et miilits suhtub nüüdsest kõikidesse Euromaidanil (Iseseisvuse väljakul) viibijatesse ning südalinna ametihooned hõivanud protestijatesse kui äärmusrühmituste liikmetesse, edastab TV5.

"Neisse, kes jäävad Maidanile ja hõivatud hoonetesse, suhtutakse kui ekstremistidesse. Ohu korral oleme sunnitud kasutama jõudu."

Õhtupoolikul hakkas Janukovõtš opositsiooni esindajatega läbirääkima.

Öö möödus Kiievi tänavatel taas rahutult, valitsusvastased meeleavaldajad ründasid miilitsat süütepudelitega, julgeolekujõud vastasid aga kummikuulide ja heligranaatidega. Ka hommikupoolikul .. teatati kokkupõrgetest rahutuste epitsentrist Hruševski tänaval, edastas BBC1 hommikuprogramm Breakfast.

Meedikute teatel sai öö jooksul vigastada ligi 10 meeleavaldajat.

Kiievi siseministeeriumi teatel tapeti öösel ka üks miilitsaametnik.

Tegemist on juba seitsmenda ohvriga Euromaidanil sel nädalal.

Valitsushoonete hõivamistest on teateid kõikjalt Ukrainast.

Päeval hõivati Kiievi peatänaval asuv energeetika- ja söeministeerium.

Janukovõtši valitsus kuulutas ministeeriumi hõivamise kiirelt terroriaktiks.

Ukraina Pravda vahendab, et kinnitamata andmetel kaaluvat president Janukovõtš hetkel eriolukorra väljakuulutamist ja Euromaidani laialiajamist.

Ministeeriumi turvamehed protestijatele mingit vastupanu ei osutanud.

Viimastel andmetel anti ministeerium võimude kätte rahumeelselt tagasi.

Opositsioon kardab, et miilits valmistub nende peatseks ründamiseks.

”Kõigest kuu aega tagasi oleks euromaidan laiali läinud, kui Vitali Zahhartšenko oleks tagasi astunud. Veel kaks nädalat tagasi oleks inimesi ehk rahuldanud valitsuse lahkumine. Täna nõuavad inimesed aga president Janukovõtši lahkumist,” ütles eile opositsiooniliider Vitali Klõtško.