"Sel istungil langetame otsuse. President allkirjastab määruse ja me korraldame valitsuse ümber, et leida sellele ukraina ühiskonna jaoks vastuvõetav optimaalne koosseis," ütles president kohtumisel usuorganisatsioonide ja kirikujuhtidega, vahendab BNS.

Janukovõtš teatas ühtlasi, et 16. jaanuaril vastu võetud nn protestiseadused lähevad muutmisele. "Meie eksperdid analüüsivad neid küsimusi ja me valmistame koos opositsiooniga ette kompromisslahendused. Seejärel tuleme koos opositsiooniga parlamenti ja hääletame," rääkis riigipea.

Presidendi sõnul amnesteeritakse kõik kinnipeetud isikud, kes pole toime pannud tõsiseid kuritegusid.

Veel lubas Janukovõtš teha kõik, mis tema võimuses, et lõpetada vägivald riigis. "Kutsun kohe kokku kriisireguleerimiskomisjoni istungi. Me jätkame dialoogi opositsioonijuhtidega," lubas ta. "Ma ei soovi, et arutelu oleks ühepoolne. Kõige tähtsam on, et suudaksime lahendusteni jõuda. Esmalt on vaja peatada vägivald ja verevalamine," sõnas president.

Riigipea sõnul alustab ta läbirääkimistes uut faasi. "Neljapäeval jõudsime kokkuleppele saavutada Ukrainas rahu."

Janukovõtši sõnul on oluline säilitada Ukraina terviklikkus ning hoiduda vaenu külvamisest riigi ida- ja lääneosa vahel.

Võimud kavatsevad ametist vabastada kõik isikud, kes on seotud Kiievi Iseseisvuse väljakule kogunenud meeleavaldajate jõuga laialiajamisega 30. novembril. "Ükski neist ei jätka tööl, kõik nad vallandatakse."

Tänaseks on nende ametivolitused peatatud.

Protestijad on mitmel pool Lääne-Ukrainas hõivanud valitsusasutusi. Janukovõtši hinnangud on nende inimeste seas ukrainlaste kõrval ka rahvusvaheliselt tagaotsitavaid välisriikide kodanikke. "Nad varjavad end hõivatud hoonetes. Me teame, et seal on relvi," tõdes president.

"Kui meil õnnestub see [kriis] rahumeelselt lahendada, siis teeme seda. Vastasel juhul kasutame kõiki seaduslikke meetodeid," ütles president.