Pole välistatud, et Sevastoopolis toimub seejuures Venemaa ja Ukraina ühisparaad Venemaa Musta mere laevastiku ja Ukraina laevastiku osavõtul. Vähemalt räägivad sellisest võimalusest Krimmi autonoomse vabariigi võimud. Nii suuri pidustusi pole Ukrainas 9. mail olnud 15 aastat, teatab Ukraina Delfi.

Sõjaveteranid räägivad, et neil on tekkinud suur stiimul mitte haigeks jääda ega ära surra — kõigepealt tuleb osaleda paraadil.

„Me sammume Kreštšatikul Bessarabkalt Maidanini sõjatehnika ja riigi esimeste isikute järel. Meie ridades on mõned 1945. aasta paraadist osavõtnud, nad on praegu 88-90-aastased. Seejärel läheme Suure Isamaasõja muuseumi, et maitsta putru ja võtta 100 grammi. Peamine on see, et tahame näidata, et oleme elus ja terved, ja tunda, et me saime hakkama suure asjaga. Veel oleme me väga rõõmsad, et ei kuule presidendi õnnitlustes enam natsionalistidest. Kui Juštšenko nendest rääkis, oleks tahtnud lihtsalt püsti tõusta ja ära minna. Saadame oma esindajad ka paraadile Moskvasse,“ ütles Kiievi veteranide organisatsiooni esindaja Mõkola Martõnov.

„Me ei pea 9. maid võidupäevaks, sest meie jaoks algas sel päeval 1945. aastal must ajajärk ja punased puhastused, aga veteranide kallale me ei lähe, las marsivad,“ ütles Lvivi oblasti rahvuslaste esindaja Oles Humenjuk.