Euroopa Liit on huvitatud Ukraina heades suhetes Venemaaga, ütles Janukovitš esmaspäeval peetud kohtumisel Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Durão Barrosoga, vahendab infoagentuur RIA Novosti.

Euroopa Komisjoni juht Barroso ütles omalt poolt, et Ukraina-Vene suhete areng ei tohi tekitada kahju Kiievi suhetele Brüsseliga ja vastupidi.

Barroso sõnul on Ukraina tuleviku jaoks väga tähtis saavutus kokkulepe Rahvusvahelise valuutafondiga (IMF) ja majanduslike ning sotsiaalsete reformide paketi realiseerimine.

Juhul kui läbirääkimisi IMFiga saadab edu, on ka euroliit valmis eraldama Kiievile 500 miljoni euro (7,82 miljardit krooni) suurust finantsabi, lisas Euroopa Komisjoni president.

Janukovitš ütles veel tänasel kohtumisel Barrosoga, et Ukraina hakkab täitma NATOga sõlmitud koostööprogramme varem kokkulepitud tasemel ja ei kavatse esialgu koostööd laiendada.

Ukraina presidendil on päevakavas kohtumine ka Euroopa Parlamendi presidendi Jerzy Buzeki ja Euroopa Ülemkogu vastse eesistuja Herman van Rompuyga.