Jalgpallur, kes peab kandideerimiseks veebruari lõpuks kokku saama 500 valitud ametniku allkirjad, saatis kirja linnapeadele, milles kirjeldas end ühiskonnaelus aktiivse kodanikuna ja palus nende toetust, teatab Daily Telegraph.

„See kaasahaaratus kohustab mind rääkima, palju ausamalt kui tavaliselt, aga ka selges arusaamises oma vastutustundest, ajal, kui meie riik seisab silmitsi keeruliste valikutega, mis on tuleviku suhtes otsustavad,“ kirjutas Cantona.

Ajalehes Libération ära trükitud kirjas mõistis Cantona hukka noorte inimeste piiratud võimalused Prantsusmaal ja sotsiaalse ebaõigluse, mida on liiga palju, mis on liiga vägivaldne, liiga süstemaatiline.

Prantsusmaa presidendivalimiste esimene voor toimub aprilli lõpus. Kaks enim hääli saanud kandidaati on vastamisi mai alguses toimuvas teises voorus.

Küsitluste järgi on rahva seas praegu populaarseim kandidaat sotsialist François Hollande, kes edestab praegust riigipead Nicolas Sarkozyd.

Isegi kui Cantona saab oma 500 allkirja kokku, mis on ilma partei toetuseta keeruline ülesanne, pole tal praktiliselt mingit võimalust üksikkandidaadist autsaiderina valimiste teise vooru jõuda.